D1: Ga eens 10’en!

Afgelopen zondag mochten we op een warme zondag weer spelen. Iedereen was aanwezig en Nika was er ook om het team aan te moedigen.

Voor de wedstrijd aangegeven dat we een potje gingen tienen. Dat houdt in dat iedereen in beweging is en dus aanspeelbaar is.

In het eerste deel van de wedstrijd kwamen er goede acties en deden we goed mee. Het give and go principe werkte goed!
In de trainingen zijn we veel aan het oefenen met overgooien. Stilstaand en in beweging. Dat zag je goed terug in de wedstrijd.

Maar ja, dan komt de vermoeidheid en worden de ballen minder goed gegooid en gevangen en de beentjes willen niet meer.
Dan worden acties te individueel en ballen onderschept en krijg je break outs tegen.
Wat mij vooral bijblijft zijn de momenten dat we als een team spelen. Dan zie je de potentie van de spelers tot bloei komen en komen de kansen.

Bijna iedereen heeft gescoord. In de verdediging werd hard gewerkt. Wat wil je nog meer?

Jyzelle: Wat een energie breng in het veld! Je bent gretig en sterk. Je bent af en toe zo enthousiast dat je vergeet dat er nog meer mensen in je team zitten.
Zodra je leert meer met het team te spelen ben je onhoudbaar.
Lauren: Ik sta altijd vol verwondering te kijken naar je. Je bent niet de grootste maar dat schrikt je niet af. Je pakt iedereen aan (groot of klein) met de passie van een leeuwin.
Ook ben je technisch heel ver. Ga zo door!!!
Daniek: Wat was je goed aan het instarten vanaf de hoek. (dat je ze gaan zien is de volgende stap). Ook technisch ben jij heel goed!!
Anne-Julia: In dit seizoen sta je alleen in het doel. Ik ben van mening dat je namelijk ook een goede veldspeler bent. Je hebt spelinzicht en ziet goed je medespelers.
Ga eens wat meer voor je eigen kansen. Je bent beresterk!
Leonora: Wat zag ik vandaag? Een doelpunt! Wat gaaf!!! Het is niet niks om ineens tussen die grote spelers te lopen maar je laat het makkelijk lijken. Wauw!
Janna: Linkshandig. Een aanwinst. Spelslim. Gebruik die slimheid om oplossingen te vinden voor wedstrijdproblemen. Ik weet dat jij dat kan!
Ellis: Ik kan niet geloven dat jij nog maar pas op handbal zit. Je bent fanatiek! Je staat je mannetje, o nee, vrouwtje op de cirkel! In de verdediging ben je voor niemand bang! Super!
Philine: Rustige meid die gewoon heel hard kan schieten. Doe dat meer! Wanneer je meer beweegt zul je merken dat je ook meer ruimte krijgt voor een schot. Rennen dame!!
Luna: Wat ben jij gretig! Blijf kijken naar je teamgenoten voor een give and go actie. Dan heb je nog meer ruimte voor een schot! En schieten kan je…
Nika: Wat leuk dat je met het team ging warmlopen en ze kwam aanmoedigen! Ik hoop dat je snel mee gaat spelen!

Jullie trotse coach