DS2: tegen Westlandia 5

Op deze zonnige zondag stonden wij als Roda DS2 klaar voor onze wedstrijd tegen Westlandia 5, helaas zonder onze vaste coach, die ziek was. Gelukkig stapten Sander en Meine in om de coachende taak over te nemen, en dat werd door ons gewaardeerd!

De wedstrijd begon vol energie.  Deirdre hield het doel stevig dicht en gaf ons goede feedback vanuit het doel. Milou speelde haar allereerste wedstrijd bij ons en hoewel er wat gezonde zenuwen waren, liet ze een goede indruk achter. Welkom in ons team!

Ons samenspel wordt steeds beter en het lukt ons vaker om de bal via de cirkel af te ronden. De druk op de tegenstander wordt steeds beter opgebouwd, waardoor er ruimte ontstaat vanuit de hoeken. En tip van Sander: blijf doelgericht. Wij zijn niet altijd dreigend genoeg.

Do heeft een vliegende start van het seizoen. Na vorige week al vijf doelpunten te hebben gescoord, wist ze vandaag opnieuw vier doelpunten op haar naam te zetten.

Deem laat zien dat ze een snelle leerling is. Als de coach roept “gooi!”, zorgt ze ervoor dat de bal meteen in het doel belandt.

Brigitta is met haar snelheid niet te stoppen en weet zich dwars (soms ook letterlijk) door de verdediging heen te werken, wat ze bekroonde met een prachtig doelpunt.

Ook Betül liet zich gelden met een schitterend schot vanaf de rechter opbouw.

Esther, altijd een bron van aanmoediging, kon een paar keer gevaarlijk schieten vanaf de rechterhoek. Haar enthousiasme werkt aanstekelijk voor ons hele team.

Son is onze rustige kracht op het midden. Ze behoudt altijd het overzicht en zorgt ervoor dat iedereen zijn taak uitvoert.

Eva blijft zich ontwikkelen in het veld. Ze wist zich vandaag goed vrij te lopen en maakte een prachtige actie vanaf de cirkel.

Hoewel we de wedstrijd helaas niet hebben gewonnen, was het een heerlijke en gezellige wedstrijd. Met ons trouwe publiek en onze onuitputtelijke enthousiasme was het zoals altijd een feest om op het veld te staan. Op naar de volgende wedstrijd!

Eindstand: Roda DS2 12 vs 28 Westlandia 5.

Na de wedstrijd kwamen nog even bij elkaar en heeft Erik een praatje gedaan. Het kwam er op neer dat hij positieve ontwikkelingen ziet en dat we allemaal wat zekerder van ons zelf moeten worden.