HB1: De eerste overwinning is een feit!

Het eerste deel van het veldseizoen is twee weken geleden afgesloten. Het was een leerzame start voor de jongens met iedere wedstrijd weer opnieuw een stijgende lijn in hun ontwikkeling. Zowel individueel als als team is een mooie vooruitgang te zien. Helaas resulteerde dit nog niet in het winnen van wedstrijden.

Het zaalseizoen startte vorige week tegen Twist. Een sterke tegenstander waarvan je bij voorbaat al wist dat we het erg moeilijk zouden krijgen. De veldwedstrijd gaf een uitslag van 14-41 in het voordeel van Twist. Met een slordige eerste helft liepen we ook in deze wedstrijd al snel achter de feiten aan. Na een flinke peptalk in de rust werd er in de tweede helft een stuk beter gespeeld en stond er een 19-32 score op het bord bij het eindsignaal. Met een betere eerste helft was deze uitslag minder groot geweest. We komen dus dichterbij!

Afgelopen weekend stond EHC op het programma. Wederom een bekende tegenstander waar we op het veld met 14-30 van hebben verloren. Gezien de eerste helft toen gelijk opging, was de opdracht voor vandaag 50 minuten gefocust blijven. Na een leuke en spannende eerste helft waarbij de jongens elkaar goed konden vinden en ook elkaars fouten accepteerden gingen we de rust in met 12-11. Een punt achterstand dus, in het handbal kan er dan nog van alles gebeuren. Mede door het sterke keeperswerk van Seth (de eerste twaalf schoten werden gestopt) een verdediging die steeds beter staat en het opzetten van een paar goede aanvallen, konden we een gaatje slaan. Met halverwege een voorsprong van vier punten, bleef het spannend tot de laatste minuut. Gelukkig hielden de jongens hun koppies erbij en werd de wedstrijd slim uitgespeeld. De eerste punten zijn binnen!

Wil je de foto’s zien van deze wedstrijd? Bekijk dan onze Instagram @rodatreffershb