E2: De eerste zaalwedstrijd

Vandaag was het zover: de eerste zaalwedstrijd van de E2. Het was niet alleen de eerste keer in de zaal, maar ook de eerste keer dat dit team samen speelde. Met veel nieuwe gezichten zoals Sofia, Parniyan, Mathias, Gijs en Gwen, en een aantal ervaren spelers die eerder in de E1 speelden – Sophie O, Sophie B, Haley en Fay – gingen we de uitdaging aan. Door iets minder wissels hadden de kinderen meer speeltijd, wat een fijne kans was om echt in het spel te komen. En wat hebben ze dat fantastisch gedaan! Er werd goed overgegooid, uitstekend samengespeeld en vooral veel plezier gemaakt. Hieronder een korte terugblik op hoe iedereen het deed:

Fay: Fay was vandaag echt op dreef. Ze heeft maar liefst drie keer gescoord en leek met meer zekerheid te spelen. Ze had veel doelpogingen en stond ook nog eens goed te keepen in het doel.

Sophie O: Ondanks dat ze behoorlijk zenuwachtig was, speelde Sophie O goed mee. Ze durfde zelfs dingen uit te proberen in plaats van de bal meteen over te spelen. Een mooie groei in haar spel!

Gijs: Gijs is van 1 keer trainen naar 2 keer trainen gegaan en stond vandaag voor het eerst in het veld. Hij kan al ontzettend hard schieten en wist zijn teamgenoten goed te vinden.

Mathias: Groot of klein, Mathias laat zich niet zomaar van de wijs brengen. Hij ging geen duel uit de weg en rende onvermoeibaar door het veld.

Sofia: Na een paar trainingen was vandaag de grote dag voor Sofia. Ze was erg zenuwachtig, maar zodra ze het veld in stapte, schakelde ze om. Ze verdedigde fel en stond constant tussen de tegenstanders. Ze schoot zelfs een keer op het doel.

Parniyan: Ook voor Parniyan was het haar eerste wedstrijd, en wat heeft ze het goed gedaan! Ze stond sterk in de verdediging en gooide meerdere keren op het doel.

Gwen: Vanaf de eerste training had Gwen al een goed balgevoel, en vandaag liet ze dat meteen zien. Ze scoorde maar liefst vijf doelpunten en was constant gevaarlijk in de aanval.

Sophie B: Sophie B stond fantastisch te keepen vandaag. Helaas kreeg ze vlak voor de zoemer een harde bal op haar hand, waardoor ze een beetje geblesseerd raakte. Ze heeft nog even meegespeeld in het veld, maar moest uiteindelijk stoppen. Beterschap, Sophie!

Haley: Haley heeft twee keer in het doel gestaan en deed dat super. In het veld zoekt ze altijd naar de vrije plekjes bij de cirkel, wat haar veel ruimte geeft. Ze heeft zelfs een schot op het doel kunnen wagen.

Wat een geweldige eerste wedstrijd was dit! Iedereen heeft supergoed gespeeld, en we zijn enorm trots op het hele team. We kijken nu al uit naar de volgende wedstrijd!

Groetjes van de E2’tjes