HB1: Even voorstellen

Van links naar rechts: Sep, Boris, Mike, Casper, Selm, Seth, Thiago, Simon, Chris, Arne, Joppe
Niet op de foto: Max

Een maand geleden begon het nieuwe avontuur voor deze groep jongens onder leiding van Rosita en Marieke. Vorig seizoen kwamen zij nog uit in de C-mixcompetitie bij twee verschillende verenigingen, namelijk Roda en Treffers. Door een samenwerking tussen beide verenigingen is dit jongensteam ontstaan.

De eerste weken stonden in het teken van kennis maken, zowel in als buiten het veld. Het was voor iedereen zoeken naar zijn plek binnen deze groep. Het trainingsweekend in het laatste weekend van augustus heeft hierin een grote bijdrage geleverd. We kunnen spreken van een leuke en gemotiveerde groep.

Op 7 september stond de eerste competitiewedstrijd tegen Heerle op de planning. We zijn ingedeeld in de hoogste poule, wat betekent dat we veel kunnen leren!  Je merkt in zo’n eerste wedstrijd dat het zoeken is naar hoe je teamgenoten spelen en welke loopwegen zij in het veld hebben. Maar ondanks dat was het een leuke eerste wedstrijd. Vanuit het publiek kwamen verschillende positieve reacties! Ja jongens, ondanks dat we verloren hebben (vergeet niet dat het bij rust gelijk stond), is er wel genoten van jullie spel!

Een week later mochten we uit tegen Ventura. Ook hier is een leuke wedstrijd neergezet met een vertekend beeld in de stand. We konden goed meekomen en met wat tips in de rust ging iedereen weer positief het veld in. Helaas verloren we deze wedstrijd op conditie, Ventura had veel meer energie om te blijven lopen. Dit betekende dus conditietraining, zeker niet voor straf, want de inzet is er wel! Over een paar weken zijn jullie ons dankbaar 😉.

Afgelopen zaterdag speelden we onze derde competitiewedstrijd tegen Twist. Twist had al grote uitslagen, dus de jongens moesten even goed opgepept worden. Met een positieve vibe werd er aan de wedstrijd begonnen. Al snel bleek Twist een maatje te groot voor ons, maar dat betekent leren en beter worden! In deze wedstrijd was duidelijk te zien dat we nog meer moeten gaan bewegen in de aanval en beter moeten aanpakken in de verdediging. Daar kunnen we op trainen!

Komende zaterdag spelen wij om 13.45 uur uit tegen Oliveo in Pijnacker en op 5 oktober hebben we om 11.40 uur alweer de laatste wedstrijd van het veldseizoen, thuis op het veld van de Treffers. Kom jij ons aanmoedigen?

Wil je ons blijven volgen? Wij zijn in de HandbalApp te vinden onder Roda, Roda & Treffers HB, ook hebben wij een Instagramaccount: @rodatreffershb