D2: Defense in Overdrive?!

Onze D2 mocht vandaag tegen Saturnus ’72 D2. En op het moment dat de coach het veld op kwam, zag hij dat de tegenstander op 1 na allemaal meiden waren. En het eerste wat hij dacht…. Vergeet dat verdedigen maar. Jongens vs meiden zucht…

Tot grote verbazing van velen was het zelf downsizen in de wedstrijd omdat er ineens wel heel stevig verdedigd werd. Felix had er kennelijk zin in? Daarmee werd heel duidelijk voorkomen dat er veel tegendoelpunten werden gemaakt.

In de aanval was het alleen niet zo handig om de drie “T’s” op één kant te zetten. Tejay op cirkel, Thijs in de hoek en de steekpass van Jacco die voor Thijs bedoeld was, werd meerdere malen gekaapt door instartende opbouwer Tyas.

Hoe dan ook is er voor velen vandaag lekker vrij gespeeld. Finn had eindelijk zijn debuut vandaag, op de bank weliswaar want hij had zijn hand de dag ervoor zwaar gekneusd. Arme knul kon EINDELIJK zijn eerste wedstrijd spelen maar dat is meteen weer uitgesteld met vermoedelijk een aantal weken…

Koen en Salo hebben beiden heel wat doelpunten kunnen voorkomen en Aiden zit best wel dicht bij zijn eerste doelpoging! En Jens? Ja ach… die kruipt weer overal tussendoor en pakt zo zijn punten weer mee!

Eindstand 16-6