GC1: Eindelijk weer een wedstrijd

Vandaag stond op het programma De Meeuwen GC1- Roda’71 GC1.

Helaas waren Fay en Max afwezig bij deze wedstrijd. Gelukkig is de selectie breed en konden we starten met 5 wissels.

Na een maand geen wedstrijden en weinig trainingen door de vele regen was het afwachten hoe we voor de dag zouden komen.

De Meeuwen zijn geen onbekende, het is nu voor de 4e keer dat we tegen hun spelen dit seizoen. Een blik op de ranglijst geeft aan dat we een goede kans zouden maken.

Roda’71 begon zelfverzekerd aan de wedstrijd en kwam al snel op 0-1. Daarna bleef het even spannend en ging het spel beide kanten op. Halverwege de 1e helft kwamen we beter in het spel en konden we een gat slaan. Uiteindelijk gingen we de rust in met een ruime 5-18 voorsprong. Al voelde de wedstrijd niet zo aan naar alle eerlijkheid.

In de 2e helft gingen de kinderen rustig verder met hun leuke spel en werden er soms bijna brilliante aanvallen gespeeld.

Met een uiteindelijke 13-40 op het scorebord was duidelijk het krachtverschil te zien. Aangezien Joppe het 40e doelpunt heeft gemaakt mag hij binnenkort op taart trakteren.

Je kan zien dat we veel op druk hebben getraind, dat was vandaag goed te merken.

Nog 4 wedstrijden mag dit mooie team in deze samenstelling spelen. Te beginnen met aanstaande dinsdag een bekerwedstrijd tegen Savosa HC1. Dit belooft weer een spannende wedstrijd te worden. Eens kijken hoe ze met een sterkere tegenstander omgaan. Allemaal mooie leermomenten!!